Historia

Föreningen Byabetan bildades i Hasslarp 22 jan 1997.
Bidragande faktorer var förfallet i Hasslarp när Sockerbruket lades ner och många blev arbetslösa. MC gänget Rebells hade blivit upptagna i Hells Angels och det sk. MC-kriget hade startat.
På initiativ från bl.a.; Kerstin Bengtsson (fritidsledare) och René Beekhuis (socialassistent) anordnades ett stormöte i Folkets park i Hasslarp den 24 oktober 1996. På detta möte spaltades åsikter och förslag till förändringar upp och denna lista blev grunden till den vision som vi delvis har förvekligat och delvis fortfarande kämpar med.
Kort efter stormötet bildades byaföreningen Byabetan. Den första tiden hölls mötena hemma hos styrelsemedlemmarna eller i lånade lokaler men 1998 fick vi tillgång till "gamla skolan" som tidigare varit postlokal. Den utgör basen för vår verksamhet. Lokalen har i olika etapper renoverats och fixats till helt ideellt. Vi har fått, tiggt och köpt in billigt, de flesta stolar, bord, hyllor och andra inventarier.  2005 när den senaste stora renoveringen var klar fick vi pingisbord, nytt biljardbord och TV med playstation från kommunen.

Från 1997 och fram tills nu har en del förändringar i vår verksamhet skett. 2001 gick byaföreningarna i Kattarp och Hasslarp samman. Byaföreningen i Kattarp förde en tynande tillvaro pga dåligt intresse från byborna. Byarna har mycket gemensamt bla. ligger skolan och fritids, distriktssköterska, Lundhagens vårdboende, Pågatågsstation, Kyrkan och biblioteket i Kattarp. Hasslarp har livsmedelsaffär med post, Folkets park, Hasslarps bollklubb, buss-förbindelse med Hbg och Ä-holm mm som även Kattarpsborna utnyttjar.
Vi har bla kämpat för att få utökad bevakning pga. oroligheter i byn, detta resulterade i att Falk security patrullerade i byn under en period.
Vårt mest prioriterade arbete just nu, förutom vårt engagemang för byarnas ungdomar som har högsta prioritet, är att försöka påverka de "oseriösa" fastighetsägarna i Hasslarp som hyr ut sina dåligt skötta fastigheter till narkomaner och brottslingar.

Efter ansökan erhöll Byabetan folkhälsopriset för år 2003. Priset delades ut i samband med med Helsingborgs-festivalen i juli sommaren 2003. (Vi är såå stolta!). Priset, 15000 kronor, användes till att låta våra ungdomar besöka Liseberg till en mycket låg kostnad.

Hem
tag heuer replica
cartier replica sale
hublot replica sale
cartier replica sale
replica rolex sale